Întrebări frecvente

Daca nu găsești răspuns la întrebarea ta, nu ezita să ne trimiți un mesaj folosind formularul de contact.

Un site web (website, pagina web sau pagina de internet) este o colectie de pagini legate intre ele prin legaturi (link-uri), disponibile de regula pentru a fi accesate public, de oricine si de oriunde.

Exista o multime de categorii de site-uri web, dupa scopul deservit. Astfel, exista site-uri web de prezentare, de portofoliu, magazine online, site-uri personale, bloguri, portaluri de stiri, anunturi, etc.

A devenit deja un cliseu sa afirmi ca daca nu ai un site web, nu existi. Putine sunt domeniile in care poti sa iti desfasori si sa cresti activitatea fara a avea un site web.

Pentru a alege unul din pachetele de creare site-uri web oferite de noi, te rugam sa consulti oferta noastra aici.

In primul rand, ai nevoie de un nume de domeniu pentru site-ul tau web. Va trebui sa alegi si terminatia (TLD) domeniului, in functie de specificul site-ului tau. Daca ai nevoie de ajutor, te putem consilia pentru alegerea potrivita.

Bineinteles ca ai nevoie de site-ul propriu zis. Acesta va fi o colectie de fisiere (text, imagini, continut audio/video, etc) incarcate pe un server.

Pentru a avea site-ul functional, ai nevoie si de un spatiu de gazduire pe un server - locul unde va fi tinut fizic site-ul.

Ulterior, poti avea nevoie si de alte servicii conexe, precum optimizare SEO, promovare online, social marketing, email marketing, etc.

Pentru toate acestea te putem ajuta noi, dar hai sa incepem cu inceputul! Alege un pachet din oferta noastra: disponibila aici.

SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization, si reprezinta o suita de operatii care se efectueaza asupra unui site web, pentru o cat mai buna indexare a acestuia in motoarele de cautare, rezultand o clasare mai buna in rezultatele cautarilor.

Exista mai multe tehnici pentru a realiza aceasta optimizare, insa trebuie avuta o mare grija, pentru ca anumite "optimizari" pot avea efect negativ, daunand mai mult site-ului decat fiind de ajutor.

Promovarea online este procedeul de a face cunoscut un site in mediul online, scopul fiind atragerea unui numar cat mai mare de vizitatori, potentiali clienti pentru serviciile oferite, fie ca ele sunt contra-cost sau doar informatie oferita pe site.

Promovarea se poate face prin mai multe feluri, de exemplu:

  • organica: prin tehnici SEO, atragand vizitatori care gasesc siteul prin cautari organice, in motoare de cautare
  • platita: prin campanii de anunturi platite (de exemplu Google AdWords, Facebook ads, etc), prin retele de Affiliate Marketing, bannere, etc.
  • prin retele sociale (Facebook, Google+, LinkedIn, X/Twitter, etc)

O data ce ai plasat comanda, completand cat de bine poti informatiile cerute in pagina de comanda, vom reveni in cel mai scurt timp cu eventuale intrebari pentru o cat mai buna clarificare a proiectului tau.

Totodata, vei primi si un contract cu termenii realizarii site-lui web, pretul convenit, modalitati de plata, etc.

In cazul în care proiectul este de realizare a unui site web, vom discuta despre aspectele estetice, ce culori sunt de preferat, fonturi, imagini, site-uri care iti plac, daca e cazul sa alegem o tema impreuna, o vom face in aceasta etapa.

Odata aprobat layout-ul, vom trece mai departe lucrand pe restul paginilor site-ului, si/sau celelalte functionalitati cerute.

Dezvoltarea site-ului se va face in intregime pe serverul Manifest Media Cluj-Napoca, urmand ca dupa finalizare si aprobare, in functie de modalitatea de plata aleasa, sa il punem live.

Mutarea pe serverul clientului va fi posibila doar dupa achitarea integrala a produsului.

Daca te-ai hotarat sa plasezi o comanda de site web, sau un alt serviciu oferit de Manifest Media Cluj-Napoca, te invitam sa accesezi pagina principala unde vei gasi oferta noastra.

CMS este acronimul pentru Content Management System, si reprezinta un sistem de administrare a continutului unui site web, printr-o interfata prietenoasa, accesibila si celor care nu cunosc HTML sau limbaje de programare.

De regula, un sistem CMS contine:

  • editoare WYSIWYG pentru continutul text
  • modalitati de a adauga poze in site
  • adaugare noutati, anunturi
  • moderare comentarii daca site-ul accepta astfel de comunicari
  • alte operatii administrative

Daca consideri ca vei avea de facut actualizari dese, modificari, inserari, un CMS va fi o functie utila in site-ul tau.

In acest articol de pe blogul Manifest Media Cluj-Napoca, am schitat cateva argumente pro si contra folosirii unor astfel de platforme.

De cele mai multe ori, o propunere pertinenta poate veni doar dupa analizarea cerintelor complete. Asa ca cel mai bine este sa incepi prin a ne descrie cat mai bine cerintele tale si felul in care te gandesti sa folosesti siteul/platforma online.

Desigur!

Poti comanda de oriunde te-ai afla, comunicarea se poate face la distanta (telefon, email, whatsapp, skype) iar plata o poti face prin virament bancar sau plata online cu cardul.